Tag med på Skitur til Østrig i uge 7, 2022

 

I et samarbejde med Ry Bussen arrangeres igen i 2022 en skirejse til det østlige Tyrol.

'Skijuwel' er navnet på de to forbundne skiområder i Wildschönau og Alpbachtal, der tilsammen byder på 145km piste, 47 lifte, snowboardparker, racingbaner samt mere end 50 km langrendsløjper og 40 km vinter-vandreveje.

I denne turbeskrivelse kan du finde al nødvendig information til en hurtig beslutning. Der er rift om pladserne, så vent ikke for længe!


Turens data i korte træk:
 

  • 6 overnatninger på 3-stjernet hotel i Wildschönau
  • halvpension inkl. morgenbuffet på ankomstdagen og aftensmad på afrejsedagen
  • 7 dages liftkort til hele området inkl. gratis skibus mellem områderne i dalene
  • bus Ry - Wildschönau og retur
  • afrejse lørdag d. 12. februar 2022 kl. 16.00
  • hjemkomst søndag d. 20. februar 2022 ca. kl. 8-9 morgen

Det koster turen.
 

Turprisen afhænger af deltagerens alder ved turens start:

A. 19+ år

B. 17–18 år

C. 15–16 år

D. 10-14 år

E. 1–9 år

6.100,-

5.600,-

5.100,-

4.800,-

4.300,-

Er man til langrend eller står slet ikke på ski, og derfor ikke har brug for liftkort, kan turprisen nedsættes efter aftale ved turens bestilling. Aldersgruppe E har ikke liftkort.

Et mindre antal pladser kan bookes som 'kør-selv' med et nedslag på kr. 800,- på turprisen. Muligheden for 'kør-selv' er kun til stede, såfremt der er tilfredsstillende tilmelding til bussen.

Priser forudsætter indkvartering i 2-4 sengs værelser. Enlig i dobb.værelse er altså ikke en mulighed. Deling af værelse aftales således nærmere til alles tilfredshed.
Øvrige betingelser findes sidst i invitationen.
 

Lidt om rejsetider.
 

Turen starter lørdag eftermiddag d. 12/2-2022 kl. 16.00 fra Knudsøskolen, Tulstrupvej 80, Ry , og vi forventer at være fremme søndag morgen ca. kl. 07.00 til morgenmad. Aftensmaden lørdag må indtages hjemmefra eller medbringes, da vi ikke raster specielt for at spise.

Vi er tilbage samme sted søndag morgen d. 20/2-2022 mellem kl. 8 og 9 alt efter trafikken. Busturen forventes at vare ca. 14 timer inkl. regelmæssige korte pauser.

Busturen, som også inkluderer natkørsel, opleves af nogle som anstrengende – det er lang tid at sidde ned. Et par råd skal være at 'indstille sig' på turen og medbringe læsestof eller andet tidsfordriv, et mindre tæppe og lille pude til natten.

Vi har lagt en plan, hvor det meste af turen køres når vi alligevel er trætte.
 

Skiområdet Wildschönau-Alpbachtal.
 

Det 4-stjernede skiområde hører til Kitzbühler Alpen i det østlige Tyrol, og er ganske let og nært for os at komme til. Den snoede dal fører gennem 4 småbyer, Niederau, Oberau, Mühltal og Auffach, i en højde fra 785 - 935 m . Vi bor i højdalen Wildschönau, hvor der findes liftsystemer i 3 af byerne, dog ikke sammenhængende, men afstandene er ganske små 2-5 min., og der er gratis postbus-transport mellem byerne.

I Auffach, Niederau og Alpbachtal findes de største liftsystemer og længste nedfarter. Schatzberg ved Auffach er højeste bjerg i Wildschönaus skiområde med godt 1.903 meter og længste nedfart på ca. 7 km med 1025 meters højdeforskel. I Alpbachtal er højeste bjerg Wiedersberger Horn med 2128 meter.

Fra Schatzberg fører en 8-pers. gondol ned til liftsystemerne i Alpbachtal via en mellemstation. Der er i 1. fase af sammenlægningen etableret en piste ned til denne mellemstation. Fra mellemstationen må man tage gondolen videre ned til opstigningen fra Alpbach.

Mange piste er snesikrede med kanoner, der er gode off-piste muligheder, og der findes også flere kælkebaner, heraf én på 4 km!

Områderne byder tilsammen på alle sværhedsgrader og vil tilfredsstille de fleste. For begyndere findes øvepiste, -lifte og rullebånd. De bedste begynderbakker nærmest vores hotel ligger i Niederau og Oberau. Som ski-destination for familier, er området tildelt hele 5 stjerner!
 

Gasthaus Schweizerhof.
 

Vores hotel / Gasthaus er et veludstyret 3-stjernet hotel med plads til ca. 60 gæster. Beliggende i Mühltal med 2 km til hhv. Auffach og Oberau, og 5 km til Niederau. Ski(post)bussen holder uden for døren, og med normale snemængder kan man køre på ski helt ned til hotellet fra Schatzberg, Auffach.

Alle værelser er flot renoverede med wc/bad, balkon, tv osv. Hotellet har foruden restaurant og bar flere opholdsrum og et særligt helseområde med liggestole, motionscykel, sauna, romersk dampbad og solarium, som kan nydes efter dagens skiløb.

Indkvarteringen i 2-4 sengs værelser fordeles på bedst mulige måde, med naturlige hensyn til børn, gamle og svagelige... Det tilbydes derimod generelt ikke at opfylde særlige ønsker.

Halvpensionen består af stor, varieret morgenbuffet med alt hvad hjertet begærer, samt  4-retters aftenmenu med salatbuffet, suppe, let hovedret og dessert.
 

Dagens gang.
 

Ankomstdagen er også til skiløb, og skal man leje skiudstyr er det tid at få dette ordnet - mere herom senere.

Liftene er åbne i tidsrummet ca. 9-16, og frokosten indtages typisk på en café/hytte et sted i terrænet (for egen regning).

Afterskiing er en ikke uvæsentlig del af skiløbet, og der er talrige 'Bierstüberln' at besøge, den ene hyggeligere end den anden. Endelig byder vores hotel også på gode forhold i denne sammenhæng! Medbring gerne spil etc. til aftenens underholdning.
 

Ski udstyr og skiskole.
 

Efter morgenmad og indkvartering kører bussen os til Skiudlejning Margreiter lige ved liften i Auffach, med hvem vi har en favorabel rabataftale, ligesom udstyr og service her er i top.

Man kan også leje hjemmefra, men generelt er det en fordel at leje på stedet. Er der noget galt, passer det ikke eller skal noget justeres, klares dette let og hurtigt. Prisen for komplet udstyr ligger fra godt kr. 600,- og op, alt efter hvilke krav man stiller. Lejen afregnes individuelt ved udstyrets aflevering den sidste dag.

Både for begyndere og lidt erfarne kan det være en temmelig god idé at ofre 1-2 dages skiskole - f.eks. fordelt som 2-4 halve dage. På busturen ned orienteres mere om emnet.

Det er ikke svært at stå alpint, men med indlæring af rigtig teknik fra starten, kommer man endnu bedre i gang, mindsker risikoen for skader og opnår generelt større glæde og oplevelse ved skiløbet.
 

Betaling.
 

Ved tilmelding betales depositum kr. 1.000,- pr. person . Tilmelding betragtes først som gyldig, når depositum er betalt. Restbeløbet skal være indbetalt senest 10/12-2021.

Betaling sker ved bankoverførsel til reg. 7241 kto. 1126104 i Jyske Bank, Ry. Husk at oplyse navn! Der fremsendes ikke kvittering, så udskriv selv denne ved homebanking.
 

Tilmelding.
 

Sker bedst ved at udfylde tilmeldingsformularen via linket øverst til højre. Alternativt send en mail med de samme informationer, som formularen beder om.
 

Afbestilling.

Følgende regler gælder:
 

- Afbestilling før 15. november 2021 ->

depositum refunderes

- Afbestilling mellem 15/11 og 10/12 2021 ->

depositum er tabt

- Afbestilling mellem 11/12-2021 og 31/1-2022 ->

man mister 60 % af rejsens pris

- Afbestilling efter 1. februar 2022 ->

man mister hele rejsens pris


Aflysning.

Såfremt turen må aflyses, uanset tidspunkt, pga. for få tilmeldte, ændrede rejsevejledninger, aflysning fra leverandører etc., refunderes alt indbetalt inden en uge efter at aflysningen er meldt ud.

Turens ansvarlige arrangør er Ry Bussen, der er medlem af Rejsegarantifonden.

På gensyn til en herlig skitur!

Herdis og Lars L. Andersen
Turledere og kontaktpersoner